Babka krówkowa

Babka krówkowa

Babka krówkowa

 Tych, którzy odwiedzają mój blog, nie zdziwi dzisiejszy przepis na babkę krówkową, gdyż ostatnio mam "fazę" na wszystko, co ma w sobie krówki lub masę z nich powstałą. Jest to babka szybka w przygotowaniu, jak większość ciast ucieranych. Wystarczy trochę wcześniej rozpuścić krówki, potrzebują bowiem czasu na wystygnięcie. Później proces przygotowania ciasta za pomocą miksera trwa kilka minut. Do dekoracji i wzmocnienia smaku babki polecam sos powstały jak z krówek i śmietanki, najlepiej gorącym sosem pol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakołyki Bereniki

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

SmakolykiBerenikiSmakolykiBereniki

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sosy, pieczenie, babki, krówka, polewa, mąka, lekka, słodkie, ciasto ucierane , dekoracje, cukier, ciasto z masa, słodkie ciasto, ciasto krówka, łatwe , lekkie ciasto, ciasta z masa, szybkie ciasto, szybki ciasto, łatwe ciasto, ciasta szybkie i łatwe

Inne przepisy z Smakołyki Bereniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Marcin Borowski, 19 marca 2014 21:03:46

Przyznaje się bez bicia. Zjadłem jeden kawałek zanim zobaczyłem czy zdjęcia wyszły dobrze... jest pyszna!!!

Natalie, 19 marca 2014 21:17:20

Kusisz ostatnio tymi krówkowymi smakami! ;)

Konczi i Szpileczka, 19 marca 2014 21:22:49

Bardzo smakowita babka

Dzikowiec, 19 marca 2014 21:49:21

Rewelacja! Jestem zachwycona pomysłem. Uwielbiam krówki, sądzę, że i to ciasto przypadnie mi do gustu :) Pozdrawiam!

Justyna Żak, 19 marca 2014 22:18:23

rewelacja, tyle karmelu mniam:d