Kostka alpejska, pycha

Kostka alpejska, pycha

Nareszcie zrobiłam to ciasto, zabierałam się za nie wiele razy Ciasto przepyszne, kaloryczne, ale czasami można. Polecam   Przygotowanie ciasta ciemnego – Białka z solą ubić na sztywną pianę. Następnie powoli wsypywać cukier, cały czas mieszając. Mąkę i kakao przesiać przez sitko i powoli dodawać do ciasta, mieszać już delikatnie. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na górze rozłożyć wiśnie. Blaszka – wymiary 25-35 Piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez 20 minut. Do ...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.