Truskawkowa Pianka na biszkopcie – rozpływa się w ustach

Truskawkowa Pianka na biszkopcie – rozpływa się w ustach

Truskawkowa Pianka na biszkopcie – rozpływa się w ustach

Przepis na : deser

Truskawkowa Pianka na biszkopcie to lekkie i przepyszne ciasto idealne na ciepłe, letnie dni. Następnym razem zrobię je z podwójnej porcji, gdyż znika błyskawicznie ze stołu. Biszkopt, truskawki, biała czekolada i lekka jak chmurka jogurtowa pianka tworzą połączenie, któremu nie sposób się oprzeć. Składniki na Truskawkową Piankę na biszkopcie: Biszkopt: 3 jajka rozmiar L 80 g mąki pszennej typ 450 lub 500 (3/4 szklanki) 60 g cukru (5 łyżek) płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Pianka truskawkowa: 400... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.