Łabędzi puch to ciasto znane już przez nasze babcie. Do jego wykonania używa się m.in. czerstwego pieczywa, co dla niektórych może być sporym zaskoczeniem :) Łabędzi puch należy do słodko-kwaśnych ciast. Słoki krem równoważony jest przez kwaskowaty posmak czarnej porzeczki. Jeśli wolicie słodkie ciasta, to czarną porzeczkę możecie zastąpić dżemem jagodowym lub borówkowym. Jak dla mnie ciasto najlepsze jest na drugi dzień, gdy smaki nieco się już przegryzą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Łabę... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...