To ciasto jest obłędne w smaku, idealnie wilgotne, niezapychające, odpowiednio słodkie, takie w sam raz. Ma mocno czarny kolor, dzięki kakao które użyłam. A jak w cieście trafimy na śliwkę to już poezja smaku. Dodanie śliwki suszonej do ciasto to super pomysł. Polecam i słodkich inspiracji życzę. Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka pół szklanki cukru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 15 dag masła lub margaryny 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 ł... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...