Drożdżowy warkocz z kremem i orzechami

Drożdżowy warkocz z kremem i orzechami

Drożdżowy warkocz z kremem i orzechami

Przepis na : deser

W hiszpanii mówią na takie ciasto „Trenza de almudevar” czyli pachnące kwiatami pomarańczy ciasto drożdżowe z pysznym kremem i orzechami. Składniki/2 warkocze : Ciasto – 500 g mąki pszennej + 1 łyżka na rozczyn – 1 jajko + 1 jajko do posmarowania wierzchu – 160 ml mleka – 80 g cukru – 25 g świeżych drożdży – 30 ml wody pomarańczowej lub 15 ml ekstraktu z pomarańczy – szczypta soli – skórka z jednej pomarańczy – 150 g masła Krem – 20 g ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu I LOVE LIFE

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.