Palmiery krucho-francuskie z cukrem i cynamonem

Palmiery krucho-francuskie z cukrem i cynamonem

Lekko słodkie, chrupiące ciasteczka o delikatnym posmaku cynamonu idealne do kawy lub jako przekąska w ciągu dnia. Ciasto jest próbą uproszczenia klasycznego ciasta francuskiego. W efekcie otrzymałam ślimaczki krucho-francuskie, mniej maślane ale i mniej tłuste, bardziej kruche ale z zaznaczoną strukturą listkową. Subskrybuj kanał Słodki Blog na YouTube i obejrzyj film jak zrobić palmiery : Palmiery krucho-francuskie z cukrem i cynamonem     Składniki: 300g mąki 200g zimnego masła 150 ml lodowatej w...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, ciastka , ciasto francuskie, tort, deser, torty, desery, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, przekąski, przekąska, szybkie ciasto, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.