Kakaowe ciasto z kawałkami posiekanych drobno orzechów z kremem z mascarpone, białej czekolady i ajerkoniakiem. Bardzo fajne, delikatne, nie przesłodzone. Ciasto kakaowe: 100 g masła 1 szkl. mleka 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1,5 szkl. mąki tortowej 2-3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2-3 łyżki powideł śliwkowych około 30 g posiekanych orzechów (u mnie laskowe) Krem ajerkoniakowy: 500 g mascarpone 250 g białej czekolady 200 ml ajerkoniaku Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...