Kostka ajerkoniakowa z białą czekoladą

Kostka ajerkoniakowa z białą czekoladą

Kostka ajerkoniakowa z białą czekoladą

Kakaowe ciasto z kawałkami posiekanych drobno orzechów z kremem z mascarpone, białej czekolady i ajerkoniakiem. Bardzo fajne, delikatne, nie przesłodzone. Ciasto kakaowe: 100 g masła 1 szkl. mleka 2 jajka 1/2 szkl. cukru 1,5 szkl. mąki tortowej 2-3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2-3 łyżki powideł śliwkowych około 30 g posiekanych orzechów (u mnie laskowe) Krem ajerkoniakowy: 500 g mascarpone 250 g białej czekolady 200 ml ajerkoniaku Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.