To ciasto pozostało już wspomnieniem po świątecznych wypiekach ;) Jest świetnym połączeniem różnych smaków: sezamu, kokosu i chałwy, przełamanych kwaśnym dżemem z czarnej porzeczki. Możecie również użyć powideł śliwkowych. Ciasto jest przepyszne, polecam nie tylko na większe uroczystości ale też do niedzielnej kawy :) Ciasto kruche: 2,5 szkl mąki pszennej 200g masła/margaryny 5 żółtek 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropel ekstraktu waniliowego Warstawa sezamkowa...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...