Piekę różne serniki ale najczęściej wracam do mojego ulubionego czyli sernika krakowskiego. Piekłam kilkakrotnie na przestrzeni kilku lat i zawsze się udaje. Zmieniam tylko bakalie. Tym razem dodałam skórkę z ekologicznych pomarańczy. Oczywiście ważny jest ser. Żaden z wiaderka! Jeśli nie mam domowego używam sera ze Strzałkowa taki na wagę w paczkach po około 300g. Nic nie trzeba z nim robić. Jeśli ktoś nie kupował tego sera to bardzo polecam jest rewelacyjny! Przepis na sernik pozwoliłam sobie wziąć z bloga Sma... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...