Chałka z kruszonką

Chałka z kruszonką

Chałka z kruszonką

Dla wielbicieli drożdżowych wypieków - domowa chałka z maślaną kruszonką. Miękka, puszysta i idealna w smaku. Długo zachowuje swoją świeżość (3 dni). Najlepiej smakuje podana na ciepło. Zachęcam do pieczenia.  Składniki na 1 dużą chałkę: 3 i 1/4 szklanki mąki pszennej (0.5 kg) 4 łyżki zwykłego cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 jajko 1/3 szklanki przegotowanej, letniej wody 3/5 szklanki mleka (150 ml) 1/4 kostki świeżych drożdży (25 g) 70 g masła szczypta soli kruszonka 2 łyżki zimnego masła 2 łyżki z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, przekąski, przekąska, ciasta z masa, przekąski na ciepło

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.