Dla wielbicieli drożdżowych wypieków - domowa chałka z maślaną kruszonką. Miękka, puszysta i idealna w smaku. Długo zachowuje swoją świeżość (3 dni). Najlepiej smakuje podana na ciepło. Zachęcam do pieczenia. Składniki na 1 dużą chałkę: 3 i 1/4 szklanki mąki pszennej (0.5 kg) 4 łyżki zwykłego cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 1 jajko 1/3 szklanki przegotowanej, letniej wody 3/5 szklanki mleka (150 ml) 1/4 kostki świeżych drożdży (25 g) 70 g masła szczypta soli kruszonka 2 łyżki zimnego masła 2 łyżki z... czytaj dalej...
Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)