Placek z rabarbarem i kruszonką – kuchnia podkarpacka

Placek z rabarbarem i kruszonką – kuchnia podkarpacka

Placek z rabarbarem i kruszonką – kuchnia podkarpacka

Placek z rabarbarem i kruszonką - kuchnia podkarpacka Ciasta z owocami i kruszonką zwykle kojarzą się z ciastami ucieranymi. W Tułkowicach pod Strzyżowem wiosną piecze się nietypowe ciasto z rabarbarem i kruszonką. Spód tego ciasta stanowi dość gruba, ale miękka warstwa ciasta kruchego. Rabarbar zaś obtoczony mąką i cukrem zespala się z chrupiącą kruszonką. Placek jest słodki i jednocześnie lekko kwaskowy. W sam raz na taką wiosnę, która nie może się zdecydować, czy to już, czy może lepiej zaczekać :) Prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.