Drożdżowa babka z czekoladą

Drożdżowa babka z czekoladą

Drożdżowa babka z czekoladą

Jeżeli kochacie drożdżowe wypieki, to ta babka zdecydowanie Wam zasmakuje. Jest bardzo delikatna, mięciutka i pyszna. U mnie z czekoladą, bo syn uwielbia. Ale można upiec również wersję bez czekolady. W przepisie podaję ilość żółtek od 4 do 6, bo jak wykorzystacie 4, to jest to ilość wystarczająca, ale jak macie więcej, bo np. piekliście bezy, to koniecznie wykorzystajcie 6, bo ciasto będzie dzięki temu jeszcze bardziej delikatne. SKŁADNIKI 130 ml mleka 3,2% 30 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej typ 50... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Passions hobbies life

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.