Pyszne ciasto z rabarbarem

Pyszne ciasto z rabarbarem

Pyszne ciasto z rabarbarem

Pyszne ciasto z rabarbarem nadzienie rabarbarowe Rabarbar umyć, osuszyć, nie obierać, a jedynie pokroić na kawałki 2-3 centymetrowe. Do garnka wlać 1/4 szklanki wody, sak z cytryny, dodać cukier oraz rabarbar. Garnek postawić na średnim ogniu, mieszając co jakiś czas doprowadzić do wrzenia. Całość gotować gotować ok. 5 min. Nie dopuścić, aby rabarbar był zbyt miękki, większość kawałków powinna pozostawać w całości. Na koniec mąkę ziemniaczaną rozmieszać z niewielką ilością wody, wlać do masy rabarbarowej i o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.