Ciasto drożdżowe z rabarbarem i budyniową pianką

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i budyniową pianką

Ciasto drożdżowe z rabarbarem i budyniową pianką

Ciasto bardzo przyjemne w wykonaniu, wyrasta bardzo wysokie a podczas pieczenia roznosi się cudowny zapach. Oczywiście nie mogłam się oprzeć i spróbowałam jeszcze ciepłego - delikatne , mięciutkie, puszyste , rozpływające się w ustach. Przepis podpatrzony u Ewy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto drożdżowe: 2 ,5  szklanki mąki pszennej 5 żółtek  3/4 szklanki mleka 30 gramów drożdży 4 kopiaste łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 kopiasta łyżka masła lub margaryny szczypta soli N... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.