Legumina makowa jest to przepyszna babka pochodząca z Kujaw. Od lat ten pyszny i tradycyjny deser jest przysmakiem w wielu domach. Wykonanie leguminy makowej nie jest trudne, ani czasochłonne. Tak naprawdę wystarczy chwilka na wymieszanie składników, upieczenie i gotowe. Legumina makowa według wieloletniej tradycji przygotowywana jest podczas świat. Jestem pewna, że wersja z miodem, makiem i migdałami bardzo wam się spodoba. Możliwe jest również przygotowania ciasta z samymi migdałami. Polecam! Składniki: 20...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.