Oponki bez smażenia z piekarnika – donaty z piekarnika - pyszne i puszyste

Oponki bez smażenia z piekarnika – donaty z piekarnika - pyszne i puszyste

Oponki bez smażenia z piekarnika – donaty z piekarnika - pyszne i puszyste

Witam serdeczne, dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na oponki bez smażenia z piekarnika, oponki w smaku są inne niż takie tradycyjne ale równie smaczne i odrobinę mniej kaloryczne. Oponki są delikatne, puszyste i bardzo smaczne, polecam wypróbować przepis. Do przygotowania oponek będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 18 oponek 500 g mąki pszennej (typ od 400 do 550) - 3 szklanki 250 ml i około 2 łyżek mąki 200 ml letniego mleka – można odważyć 200 g będzie łatwiej 60 g masła roztopionego... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Uwaga Babcia Gotuje

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.