Ciasto przekładane galaretką z gruszkowo-rabarbarowego musu

Ciasto przekładane galaretką z gruszkowo-rabarbarowego musu

Ciasto przekładane galaretką z gruszkowo-rabarbarowego musu

Składniki (mała forma) : Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Galaretka: 1 pęczek rabarbaru 4-5 gruszek 6 łyżeczek żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku lukier Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na białą masę. Dodać wodę, mąkę i proszek. 2. Gotową masę wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną. 3. Piec w temp 180 t. C ( najlepiej do wyrośnięcia na funkcji " dół " a następnie " góra-dół " ) 4. Upieczony biszkopt odstawić do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu A Ty Smakuj Mnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.