Ciasto kokosowo- porzeczkowe.

Ciasto kokosowo- porzeczkowe.

Ciasto kokosowo- porzeczkowe.

Składniki : Ciasto kruche : 3 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 20 dkg masła lub margaryny 6 żółtek 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1 l dojrzałych czerwonych porzeczek Pianka kokosowa : 6 białek 1 i 1/2 szklanki cukru 30 dkg wiórków kokosowych Krem budyniowy : 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 6 łyżek cukru 20 dkg miękkiego masła 750 ml świeżego mleka Sposób wykonania :   Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, przesiej przez sitko na stolnicę. Dodaj masło pokrojone w cienkie plastry, cukie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Autor

Krzysztof JaraczKrzysztof Jaracz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, porzeczki, budyń, krem, kokosowe, ciasto z porzeczką, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, czerwona porzeczka, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciasto z białek , ciasto kokosowe, bez pieczenia, ciasta z masa, ciasto pianka, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto budyniowe, ciasto z bezami, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.