KREMÓWKA

KREMÓWKA

KREMÓWKA

Ta kremówka jest pyszna i zawsze się udaje, ale musimy się trzymać pewnych zasad. Ciasta typu półfrancuskiego lubią długie chłodzenie, minimum 12 godzin. Wychodzi wtedy idealnie kruche oraz charakterystycznie się rozwarstwia, jak typowe ciasto francuskie. Także kochani dzień wcześniej robimy ciasto, chłodzimy i dopiero następnego dnia pieczemy i przekładamy. Pracy nie wiele, ale efekt naprawdę wspaniały. Rodzinka, a zwłaszcza dzieciaki będą zachwyceni :) Polecam. SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM: 25/40 CM CIASTO: ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pani na deser

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Karolina HollyKarolina Holly

Moją największą pasją jest pieczenie ciast, tortów oraz drobnych słodkości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, deser, desery, budyń, ciastka kremówki, ciasto francuskie, ciasto francuskie, bez pieczenia, francuskie, ciasta z kremami, ciasto z kremem, łatwe ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Pani na deser

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.