Drożdżowe z rodzynkami i skorką kandyzowaną -La levadura con pasas y la cáscara confitada

Drożdżowe z  rodzynkami i skorką kandyzowaną -La levadura con pasas y la cáscara confitada

Drożdżowe z rodzynkami i skorką kandyzowaną -La levadura con pasas y la cáscara confitada

SKŁADNIKI Zaczyn: 135 g maki wysokoglutenowej -u mnie pszenna tortowa 13 g swiezych drozdzy 75 g wody te fotki ,oprócz pierwszej ,nie sa moje ,ale pokazuja jak skręcic ciasto. Ciasto: 400 g maki wysokoglutenowej 75 g cukru 120 g letniego mleka 3 zoltka 1 lyzeczka / 5 ml / soli 120 g miekkeigo masla Nadzienie: 75 g rodzynkow 75 g skorki pomaranczowej kandyzowanej 50 g stopionego masla Glazura przezroczysta: 4 lyzki cukru pudru 1 bialko lub Glazura nieprzezroczysta: 150 g cukru pudru 1 bialko                                                                                      WY... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, mak, pasta, roladki, pasty, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, drożdżowe, ciasto z makiem, ciasta tortowe, ciasto z białek , ciasto z masa, ciasta z masa

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.