Napoleonka na cieście francuskim
Napoleonka na cieście francuskim
Chrupiące ciasto i budyniowy krem to połączenie jest przepyszne. Ciasto znika migiem. Moja wersja bardzo uproszczona z gotowego ciasta francuskiego i budyniu z proszku. Mam nadzieję, że w końcu skuszę się także na wersję całkowicie domową ale to może za jakiś czas bo coś ostatnio znowu domowy krem budyniowy mi nie wychodzi. składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, u mnie 2x275 g 5 szklanek mleka (1250 ml) 3 budynie waniliowe bez cukru na 0,5 l mleka cukier u mnie ok 6-7 łyżek 250 g masła Piekarnik rozgrzać... czytaj dalej...
Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje
Autor
migotka28
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, budyń, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, krem, tarta, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto francuskie, ciasto z bezami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, drugie danie, mleko w proszku, tarta na słodko
Inne przepisy z Monia miesza i gotuje
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję