Napoleonka na cieście francuskim

Napoleonka na cieście francuskim

Napoleonka na cieście francuskim

Chrupiące ciasto i budyniowy krem to połączenie jest przepyszne. Ciasto znika migiem. Moja wersja bardzo uproszczona z gotowego ciasta francuskiego i budyniu z proszku. Mam nadzieję, że w końcu skuszę się także na wersję całkowicie domową ale to może za jakiś czas bo coś ostatnio znowu domowy krem budyniowy mi nie wychodzi. składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego, u mnie 2x275 g 5 szklanek mleka (1250 ml) 3 budynie waniliowe bez cukru na 0,5 l mleka cukier u mnie ok 6-7 łyżek 250 g masła Piekarnik rozgrzać... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Autor

migotka28

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, francuskie, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, krem, tarta, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasto francuskie, ciasto z bezami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, drugie danie, mleko w proszku, tarta na słodko

Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.