Składniki: ZACZYN: drożdże świeże 10 dag, mleko ciepłe 1/2 szklanki, cukier 2 łyżki, mąka tortowa 2 łyżki NADZIENIE KISIELOWE: dżem 300 ml, konfitura niskosłodzona 200 ml, jabłka 3 sztuki, kisiel truskawkowy 1 opakowanie duże CIASTO: mąka tortowa 6 szklanek, żółtka 8 sztuk "L", jajka 1 sztuka "L", cukier 3/4 szklanki, mleko ciepłe 1 szklanka, margaryna 15 dag, sól - szczypta, aromat rumowy 2 krople, cukier puder - ile potrzeba drożdże świeże rozkruszyć w misie robota, dodać mąkę, cukier, letnie mleko i łyżec... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...