Jabłecznik

Jabłecznik

Jabłecznik

PRZYGOTOWANIE : CIASTO : • 200g margaryny • 1/2 szkl. cukru • 1 cukier waniliowy • 1 jajko • 3 łyżki śmietany • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 400g mąki Margarynę zmiksować z cukrami i jajkiem na jednolitą, puszystą masę, dodać resztę składników i zagnieść ciasto (w razie potrzeby podsypać mąką), ciasto podzielić na dwie części : 1/4 i 3/4. JABŁKA : • 10szt. jabłek • sok z 1/2 cytryny • łyżka cynamonu • gdyby jabłka były kwaśne można dosłodzić wg. uznania Jabłka obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KUCHNIA POLSKA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.