Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany

Makowiec zawijany czyli rolada makowa na cieście krucho-drożdżowym. Świetnie się kroi, dobrze się trzyma, pyszny, z dużą ilością maku. Z tego przepisu zrobicie dwa makowce o długości około 30 cm. UWAGA: szklanka 200 ml Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 4 dag drożdży 400g masła 4jajka 4 łyżki kwaśnej śmietany 1 szczypta soli Przygotowanie: Mąkę siekam z masłem i rozkruszonymi drożdżami, następnie dodaję jajka, sól i śmietanę. Całość zarabiam nożem, a gdy składniki się wymieszają, szybko zagniatam i tworzę... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki sentyment

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.