Przeglądałam komputer i natknęłam się na zdjęcia tego ciasta. Piekłam je wiosną na urodziny córki. Teraz jest sezon na borówki i jagody, można wykorzystać do ciasta świeże owoce. Samo ciasto bardzo dobre, piekłam go w blaszce z kominkiem, dlatego ma kształt wieńca. Składniki: Ciasto: 6 jajek 350 g mąki pszennej 300 g cukru 250 g masła lub margaryny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia sok wyciśnięty z 1-2 cytryn Krem: 250 g serka mascarpone 600 g śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru 2... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...