Lemingtony to pyszne, małe ciasteczka powstające z ciasta biszkoptowego. Najpopularniejsze są te oczywiście na bazie kakao. Moim zdaniem są to biszkopciki, które nie mają sobie równych. Jest to przepis, dla wszystkich ceniących wygodę i łatwość przygotowania. Lubiących mięciutkie ciasteczka oraz ceniących tradycyjne smaki. Moja dzisiejsza propozycja to efekt prób i błędów. Niezliczonych eksperymentów. Kawowe lemingtony to taki mały lecz udany eksperyment. Duet kawa i czekolada w moim wydaniu zawsze się udaje. Lem...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.