Kruche ciasto z czarną porzeczką, bardzo aromatyczne.

Kruche ciasto z czarną porzeczką, bardzo aromatyczne.

Kruche ciasto z czarną porzeczką, bardzo aromatyczne.

Ciasto jest przepyszne, oczywiście jak lubicie czarną porzeczkę. Czarna porzeczka ma bardzo intensywny smak. Wykonanie ciasta – do miski dodać masło, cukier, żółtka, mąkę, proszek do pieczenia. Wszystko zagnieść rękoma na jednolitą masę. Zlepić w płaską kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedna musi być większa. Blaszkę o wymiarach 25 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Porzeczki oczyścić umyć i osuszyć. Jak już są suche posypać mąką ziemniaczaną i wymieszać. Białka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, czarna porzeczka, ciasto z porzeczką, kruche ciasta, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, deser, desery, ciasta z masa

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.