Przepis na : obiad
Domowy makaron krok po kroku, taki jak robiły nasze babcie! Domowy makaron tagliatelle idealny do rosołu, do dań z patelni, do wszelakich dań kuchni włoskiej. Makaron kiedyś robiono w każdym domu, chyba każdy z Nas pamięta swoja babcię w fartuchu z łatwopalnej tkaniny w kwiatki, która na stolnicy zagniata ciasto na makaron. Moja babcia robiła to zawsze z wielką pieczołowitością. Zagniatała dość energicznie ciasto, potem wałkowała na bardzo cienkie blaty i za pomocą starej maszynki, robiła cienkie niteczki do ros... czytaj dalej...
Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)