Tang Zhong i brązowy ryż

Tang Zhong i brązowy ryż

Tang Zhong i brązowy ryż

Chleby robione z wykorzystaniem metody Tang Zhong mają dla mnie dwie ogromne zalety. Po pierwsze są niesamowicie miękkie i puszyste, delikatnie wilgotne i dłużej pozostają świeże. Po drugie zawsze się udają i rewelacyjnie wyrastają. A co dla domowego chlebowypiekacza oznacza chleb udany i wyrośnięty? - tego tłumaczyć nie muszę ;)Długi czas się przymierzałem do zrobienia chleba na Tang Zhongu z ryżem, kartki z wydrukowanym przepisem co jakiś czas przypominały o sobie pojawiając się z nikąd podczas robienia ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Grahamka, weka i kajzerka

Autor

MarcinH

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryż, chleb, pieczenie, ciasto, bagietka, bułki, pieczywo, mleko w proszku, chleb na drożdżach , mąka orkiszowa, czekoladowa, do pracy, chleb na zakwasie, bułka pszenna, chleb mieszany, drugie danie, domowe pieczywo, ciasto mleko w proszku, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto orkiszowe, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, puszyste ciasto

Inne przepisy z Grahamka, weka i kajzerka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.