Dziś przepis na ciasto biszkoptowe przełożone konfiturą morelową, masą budyniową z odrobiną kawy oraz warstwą rodzynek moczonych przez noc w rumie, a następnie połączonych z roztopioną czekoladą. Ciasto jest pyszne, mięciutkie i aromatyczne. Z wiadomych względów, tylko dla dorosłych Inspiracja na to ciasto pochodzi z jednej z książek kulinarnych siostry Anastazji. Jest to druga propozycja na blogu na tego typu ciasto z rodzynkami . Biszkopt jasny: 4 jajka 1/2 szkl. drobnego cukru 1/2 szkl. mąki tortowej (4 le... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Dzięki swojej otwartej postawie i wielu ciekawym przepisom zdobyła zaufanie większości Polaków i jej książki sprzedają się w milionowych nakładach egzemplarzy.
Czytaj dalej...