Ciasto korzenne, pierniki i pierniczki… zapachniało!

Ciasto korzenne, pierniki i pierniczki… zapachniało!

Babka korzenna z marcepanem, czujecie święta w powietrzu? No nie mogłam wytrzymać i dzisiaj upiekłam pyszne ciasto korzenne. Ciasto o intensywnym smaku korzennym piekłam po raz pierwszy w silikonowej foremce z kominkiem. Jest to więc babka piernikowa o pięknym kształcie. Bardzo lubię piec babki w dekoracyjnych foremkach. Ciasto ma piękny kształt przez co jeszcze bardziej przyciąga wzrok. Kiedy piekę korzenne ciasto, czy to piernik czy małe pierniczki w moim domu roznosi piękny zapach, dodam świąteczny! Tak...

Czytaj dalej na blogu codojedzenia

Warto przeczytać

Co zrobić, by pierniczki szybciej zmiękły?

Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.