Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta)

Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta)

Tarta z kruszonką i kremem z ricotty (Sbriciolata alla ricotta)

SKŁADNIKI Ciasto kruche 300 g m ą ki pszennej 150 g cukru 100 g masła 1 jajko szczypta soli Krem z ricotty 500 g ricotty 150 g cukru 1 laska wanilii 1 cytryna **** INGREDIENTI Pasta frolla 300 g di farina 150 g di zucchero 100 g di burro un pizzico di sale 1 uovo Crema di ricotta 500 g di ricotta 150 g di zucchero 1 bacca di vaniglia 1 limone PRZYGOTOWANIE Ciasto kruche   Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 180 stopni i wyłożenia papierem do pieczenia okrągłej formy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pasta, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, tarta, sernik, ciasto z kremem, szybkie ciasto

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.