Kruche ciasto przełożone orzechową masą, dodatkiem malin i kajmaku. Dopełnieniem jest warstwa ubitej śmietanki. Dominującym smakiem w cieście są orzechy i maliny. Całość tworzy rewelacyjną i spójną całość. Kruche ciasto zostało upieczone z dodatkiem oleju Kujawskiego. Kruche ciasto: 3,5 szklanki maki pszennej 0,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g margaryny 50 ml oleju Kujawskiego 4 żółtka Krem orzechowy: 200 g orzechów włoskich 3/4 szklanki mleka 200 g masła 120 g cukru pudru Dodatkow... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...