Cienkie ciasto na pizze z dodatkiem mąki krupczatki, co sprawia, że ciasto jest dodatkowo bardzo chrupkie. Pizza na cienkim cieście gotowa 1 godzinę. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 5 spodów do pizzy o średnicy 30 cm Składniki: 700 g mąki pszennej 300 g mąki krupczatki 50 g drożdży (½ opakowania) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 500 ml wody Przygotowanie: Rozpuścić drożdże i cukier w wodzie. Do miski przesypać mąkę i sól. Dodać rozpuszczone drożdże i wymieszać wszystkie składniki. Następnie wyrabiać ciasto ręką... czytaj dalej...
Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.