Kajmakowy miodownik z orzechami

Kajmakowy miodownik z orzechami

Kajmakowy miodownik z orzechami

Miodowe blaty kruchego ciasta przełożone słodką masą budyniową z kajmakiem i orzechami włoskimi. Jedno z wypieków, które musi się znaleźć wśród świątecznych ciast. Zestawienie orzechów z kajmakiem jest przepyszne, a miodownik im dłużej leżakuje tym jest smaczniejszy. CIASTO: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200 g masła 2 jajka 100 g miodu prawdziwego płynnego 1/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka PONCZ DO CIASTA: 1/4 szklanki wody 1 łyżka miodu MASA KAJMAKOWA Z ORZEC... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu https:KKuchniaMniam

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

KuchniaMniamKuchniaMniam

Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kajmak, tarta, placki, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, budyń, ciasto z orzechami, warstwowa, ciasta z kremami, ciasto z kremem, świąteczne przepisy, ciasta z masa, szybkie ciasto, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, tarta na słodko

Inne przepisy z https:KKuchniaMniam

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.