馃 Dro偶d偶owe rogaliki topione 馃

馃 Dro偶d偶owe rogaliki topione 馃

 Sk艂adniki: (szklanka 250 ml) (porcja 32szt.) Rozczyn: Dro偶d偶e 艣wie偶e 30 g Mleko cieple 1/2 szklanki M膮ka 艂y偶ka Cukier 艂y偶ka Ciasto: M膮ka pszenna 3 szklanki Cukier 4 艂y偶ki Mas艂o 100 g Jajka 2 艣mietana 18% 2 pe艂ne 艂y偶ki + czekolada mleczna, jajko do posmarowania rogalik贸w przed pieczeniem, cukier puder Przygotowanie: Sk艂adniki na rozczyn prze艂o偶y膰 do miseczki, wymiesza膰 i odstawi膰 pod przykryciem do wyro艣ni臋cia na ok. 10-15 minut. Do du偶ej miski wsypa膰 m膮k臋, cukier, wyro艣ni臋ty rozczyn, jajka i 艣mietan臋. Zabie...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody

Dodaj komentarz

Podpisz si臋 pod komentarzem.