Tradycyjne chińskie pierożki jiaozi gotowane na parze
Tradycyjne chińskie pierożki jiaozi gotowane na parze
Pierożki jiaozi znane są w Chinach od 2000 lat. W zależności od regionu mogą się nieco różnić składem farszu, ale jeszcze nigdy nie trafiłam na niesmaczne jiaozi. Lepi się z bardzo cienkiego ciasta (im cieńsze tym lepiej), formując na jednym z boków po 3 zakładki. Wg legend przepis na te pierożki te wymyślił Zhang Zhongjing, jeden z najlepszych specjalistów tradycyjnej medycyny chińskiej. Składniki ciasta na pierożki jiaozi 3 szklanki mąki 1 szklanka wrzącej wody pół łyżeczki soli Składniki fa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warto przeczytać
Tradycyjne potrawy świata - Singapur
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?
Czytaj dalej...Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, kapustą, imbir, shoarma, mielone, sałatka, zupa, sałatki, prosta zupa, sosy, wołowina, wieprzowina, proste ciasto, kuchnia chińska, kapusta pekińska, smaczna sałatka, sałatka z kapusty pekińskiej, sałatka ryżowa, sos mięsny
Inne przepisy z Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję