Mazurek z masą czekoladowo-śmietankową z bakaliami

Mazurek z masą czekoladowo-śmietankową z bakaliami

Mazurek z masą czekoladowo-śmietankową z bakaliami

Kolejny mazurek Lucyny Ćwierczakiewiczowej. Tym razem połączyłam jej dwa przepisy. Z jednego wzięłam przepis na ciasto z drugiego przepis na masę. W rezultacie mazurek wszedł wyjątkowo smaczny. Masę można wykorzystać do każdego przepisu na mazurek. Możemy ją dowolnie zmieniać, dodając ulubione bakalie. Masa przed zapiekaniem jest płynna, więc bardzo ważne jest zrobienie odpowiedniego rantu z ciasta w foremce, aby masa nie wypływała. Zapiekając ciasto nie przedłużajmy czasu pieczenia. Wystarczy te 10 minut. K... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Leśny Zakątek

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.