Maliniak drożdżowe ciasto z malinami i kruszonką

Maliniak drożdżowe ciasto z malinami i kruszonką

Maliniak drożdżowe ciasto z malinami i kruszonką

Maliniak to puszyste drożdżowe ciasto z malinami, dżemem i kruszonką. Poznaj historię malin, przepis krok po kroku i ciekawostki o tym deserze. Historia Maliniaka i malin w kuchni Maliny od wieków były symbolem lata i bogactwa natury. Już w starożytnym Rzymie opisywał je Pliniusz Starszy, a w średniowiecznej Europie były uważane za roślinę lecznicze, napary z malin stosowano na przeziębienia, a liście dodawano do herbat i wywarów wzmacniających. W Polsce maliny pojawiły się w kuchni szlacheckiej w XVI wieku, ale pra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.