Czy wiesz Którą użyć i do czego.

Czy wiesz Którą użyć i do czego.

Czy wiesz Którą użyć i do czego.

Kiedy zaczynałam swoją przygodę z gotowaniem to o mące wiedziałam tyle ze jest biała z której można zrobić wszystko i ta ciemna, moja wiedza jest trochę większa, ale jeszcze nie całkowicie kompletna ;)  Mąka jest efektem zmielenia ziarna później poddawana jest dalszej produkcji. Przed przemiałem ziarno jest odpowiednio nawilżane tak, aby łatwo można była zdjąć twardą okrywę. W wyniku czego pokrywa staję się „luźna” i można ją zdjąć w postaci otrębów. Pozostała część ziarniaka podlega zmiażdżeniu i roztarci... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu NaKońcuJęzyka

Autor

BlondynkaPrzedTrzydziestkąBlondynkaPrzedTrzydziestką

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mąka, ciasto, pieczywo, kluski, owsiane, chleb, zdrowe przepisy, makaron, piernik, naleśnik, pieczenie, łatwe , makarony, naleśniki, pierogi przepis, pierogi, ciasto na naleśniki, ciasto biszkoptowe, ciasta biszkoptowe , ciasto na pierogi, kruche ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, kruche ciasta, ciasto kruche, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, sosy, francuskie, lekka

Inne przepisy z NaKońcuJęzyka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.