Po sukcesie szarlotki z kruszonką, która stała się naszym rodowym ciastem, postanowiłam jabłka zastąpić rabarbarem. Ciasto wyszło lekko kwaskowe z pyszną pianką o smaku waniliowym i chrupiącą kruszonką. Polecam w sezonie rabarbarowym, bo teraz smakuje najbardziej i nieodłącznie kojarzy się z końcem wiosny i początkiem lata. Później już tak nie smakuje, bo jest całe mnóstwo innych owoców, które go godnie zastępują. Składniki: Ciasto kruche ? 2 szklanki mąki pszennej ? 250 g masła ? 5 żółtek ? 2 łyżki cukru ? 1... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...