Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady

Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady

Krem angielski czyli sos do ciast i deserów – praktyczne porady

Krem angielski jest to dosyć prosty, ale zarazem wymagający uwagi krem. Konsystencja kremu angielskiego zbliżona jest to budyniu. Krem angielski stanowi doskonałą bazę do wszelkich sosów, które wykorzystujemy w deserach czy ciastach. Składniki: 250 ml mleka 3,3% 20 g cukru (2 łyżki) 10 g cukru waniliowego (1 łyżka) 3 -4 żółtka Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym. odstawiamy do przestudzenia. Żółtka ucieramy na puszystą masę z cukrem. Do utartych żółtek lejemy powoli mleko i mieszamy do połączenia składnikó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, budyń, sosy, deser, desery, ciasto z kremem, ciasta z kremami, proste ciasto, ciasto ucierane , ciasta z masa, szybkie ciasto, proste i szybkie ciasto

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.