Ta turecka prawie pizza to słynne pide, przygotowane na grubym, puszystym cieście i złożone w bardzo tradycyjny kształt łódki. Możesz zrobić pide tylko z serem lub położyć tam dowolne dodatki. Często spotyka się wersję z jajkiem, którą ja również bardzo lubię i na pewno za jakiś czas pokażę Wam jak ja zrobić w szczegółach. @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform:scale(1);transform-origin:0 0;-webkit-transform-origi... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...