Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim

Dzisiaj proponuję polędwiczkę wieprzową zapieczoną w cieście francuskim z farszem z pieczarek, sosem grzybowym, ziemniaczanymi kluskami i sałatką z czerwonej kapusty. Danie bardzo aromatyczne, dość pracochłonne, ale warte zachodu. Smacznego!Do przygotowania dania użyłem: 1 polędwiczki wieprzowej, 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej,  1 płatu ciasta francuskiego, 100 gram pieczarek, 15 suszonych borowików, 3 średnich cebul, 1 łyżki musztardy, 1/2 kg ziemniaków, 2 jajek, 2 łyżeczek suszonego t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, polędwiczka, kluski, ciasto, susz, ziemniak, ziemniaki, francuskie, polędwiczki, zupa grzybowa, cebula, pieczarki, kapustą, szynka, mielone, sosy, grzyby, czerwona kapusta, polędwiczki wieprzowe, jajko, mięso, pieczenie, sałatki, sałatka, ciasto francuskie, pieczarki w sosie, lekkie dania, por , pieczarki w cieście

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.