Domowy pszenny chleb na zakwasie – chleb z gara

Domowy pszenny chleb na zakwasie – chleb z gara

Domowy pszenny chleb na zakwasie – chleb z gara

Przepis na : śniadanie

Chleb pieczony w żeliwnym garnku Upieczony chleb, zaraz po wyjęciu z piekarnika pięknie pachnie i … śpiewa.  Za każdym razem, kiedy chleb stygnie pochylam się nad nim, wącham i słucham… Ten cichy trzask i cudowny zapach to prawdziwa magia…. wącham, słucham i już myślę o pieczeniu kolejnego bochenka. Dla mnie najlepszy chleb pieczony w domu to chleb z gara. Chrupiąca i złota skórka bez użycia pary, to jedna z zalet pieczenia chleba w żeliwnym garnku.  Taki chleb możemy również up... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.