Przepis na : deser
Ciasto Michałek- przepyszne ciasto warstwowe. Michałek przekładany kremami i dżemem z czarnej porzeczki świetnie kontrastuje smakiem z całym ciastem. Ciasto jest fajnie wilgotne, no i ten posmak Michaszków to prawdziwe niebo dla podniebienia. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Michałek składniki: Składniki na kakaowa masę do biszkoptu: 5 jajek rozmiar M 1,5 mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru drobnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczone... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...