pieczarki - 22435 przepisów (strona:239/1496)

Klopsiki po cygańsku 68

Klopsiki po cygańsku to pulpeciki w sosie pomidorowym w towarzystwie warzyw takich jak pieczarki, papryka, cebula oraz ogórki konserwowe. Jest to super pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego i spróbowanie czegoś innego niż tradycyjne mielone, czy spaghetti. Klopsiki po cygańsku to doskonałe danie na ciepło na imprezę, święta, czy po prostu na obiad. Klopsiki same w sobie są delikatne, soczyste(...)łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku ok. 2 łyżki mąki do obtoczenia klopsów dodatkowo: 1 litr bulionu 500 g pieczarek 2 duże cebule 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 4 ogórki konserwowe 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 1 szklanka ketchupu pikantnego 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka

Gotuj z Prezesem
Gulasz z kurczaka 37

tani obiad z dużą ilością warzyw. Gulasz drobiowy to kolorowe, wiosenne i bardzo smaczne danie z jednej patelni. Do przygotowania tego dania oprócz piersi z kurczaka wykorzystałam cebulę, pieczarki, marchewkę, paprykę oraz cukinię i wyszło mega pysznie! Kawałki mięsa są idealnie soczyste i mięciutkie, natomiast warzywa pozostają lekko chrupiące. Gulasz z kurczaka bardzo dobrze smakuje odgrzewany na drugi dzień, więc(...)kurczaka – około 500 g sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki bazylii 1 mała cukinia 1 duża cebula 2 marchewki 1 czerwona papryka 200 g pieczarek około 400 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki papryki ostrej sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Piersi z kurczaka dokładnie umyć, usunąć białe

Gotuj z Prezesem
Boeuf bourguignon z patelni 188

rozpływa się w ustach, a sos jest tak aromatyczny, że ciężko mu się oprzeć. Niebo w ustach…       Składniki: 1 kg wołowiny 150g wędzonego boczku 300g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 marchewki 2 pomidory 300ml czerwonego wytrawnego wina Przyprawy: sól, pieprz, 1 łyżka tymianku, 1 liść laurowy, 2 kulki ziela angielskiego 1 łyżka mąki(...)zaciągnięcia sosu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki olej do smażenia       *** Wołowinę kroimy w dużą kostkę *** *** Pieczarki kroimy na połówki lub w ćwiartki *** *** Cebulę kroimy w piórka, a czosnek obieramy i kroimy w plasterki *** *** Marchew obieramy i kroimy w plasterki *** *** Pomidory kroimy w kostkę *** *** Boczek kroimy w paseczki i wytapiamy na patelni *** *** Do wytopionego boczku dodajemy cebulę, czosnek

Blog z Apetytem
Bułki zapiekane w piekarniku – przepyszny i tani przepis 54

można podać polane ketchupem, majonezem, musztardą czy sosem czosnkowym.   Składniki na bułki zapiekane w piekarniku: 4 bułki pszenne 8 plastrów szynki, pieczonego schabu lub innej wędliny 6-7 pieczarek pomidor 8 plastrów sera żółtego mała cebula mały pęczek szczypioru przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, suszony czosnek, ostra papryka   Przygotowanie Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Podsmażamy(...)łyżeczce oleju na złoty kolor. Pomidora kroimy w plastry, cebulę w piórka. Szczypior drobno siekamy. Bułki przekrawamy na pół. Na każdej połówce układamy szynkę, pomidora, cebulę i pieczarki. Nakrywamy ją plastrem sera żółtego, posypujemy szczypiorem i przyprawami. Bułki układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez około 10 minut. Podajemy od razu po upieczeniu. Bułki

e-PrzepisyKulinarne
Ziemniaki nadziewane pieczarkami i pepperoni 92

Wyszło smacznie i jakoś tak inaczej. Nie wiem jak Wy, ale ja od czasu do czasu potrzebuję czegoś „nowego”. 3-4 duże ziemniaki 1 cebula 250 g pieczarek 35 g salami pepperoni 1 łyżka ketchupu 1 kopiasta łyżeczka koncentratu pomidorowego oliwa przyprawa do ziemniaków zioła prowansalskie 1-2 garście tartego sera sól, pieprz Ziemniaki gotujemy w mundurkach(...)ziemniaki się gotują/pieką, szykujemy nadzienie. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oliwy, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy pokrojone na półplasterki pieczarki. Smażymy aż pieczarki się przyrumienią. Pod koniec dodajemy koncentrat rozrobiony w około 1/4 szklanki zimnej wody. Smażymy aż do odparowania. Po pieczarek dodajemy przekrojone na pół plasterki pepperoni oraz ketchup

Smaki Na Talerzu
Papardelle primavera 30

tymianku szczypta oregano 2 ząbki czosnku 2 – 3 listki mięty sól, pieprz 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżeczki smietanki kremówki 80 g tartego parmezanu 5 – 6 małych pieczarek 50-80 g boczku Wykonanie 1. Do rondelka o grubym dnie przekładamy gotowa pulpę pomidorową. Dodajemy do niej czosnek, zioła, cukier, listki mięty i dusimy na wolnym ogniu(...)się zagrzeje,dodajemy tarty parmezan i śmietankę. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w duże plasterki pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dorzucamy pokrojony w słupki boczek. Całośc razem podsmażamy na złoty kolor. 3. Makaron wrzucamy do gotującej sie osolonej wody. Gotujemy al dente. 4. Wstążki makaronu wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowym, a następnie na wierzch

Raj dla Podniebienia
Łopatka w sosie pieczarkowym 84

sosie pieczarkowym Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki i włożyć na patelnię, na której smażyło się mięso ( w razie potrzeby wlać jeszcze nieco oleju) i podsmażyć. Do pieczarek dodać cebulę pokrojoną w drobną(...)ognia. Mięso osuszyć, pokroić na plastry. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, włożyć mięso i obsmażyć z obu stron na rumiano, zdjąć z patelni i odłożyć na bok. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w ćwiartki i włożyć na patelnię, na której smażyło się mięso ( w razie potrzeby wlać jeszcze nieco oleju) i podsmażyć. Do pieczarek dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę

ememe kitchen
Sałatka premium 292

formie warstwowej, dzięki czemu wszystkie składniki są fajnie wyeksponowane, a sama sałatka pięknie prezentuje się na stole. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka premium posiada ciekawe połączenie składników – kurczaka, pieczarek, kukurydzy, papryki, ogórków, cebulki i sałaty lodowej. Warstwy dodatkowo przełożone są ketchupem oraz sosem na bazie majonezu i jogurtu naturalnego. Przepis na sałatkę premium jest bardzo prosty a sałatka szybka(...)tylko swoim wyglądem, ale i smakiem. SAŁATKA PREMIUM – PRZEPIS Liczba porcji: 4+ | Czas przygotowania: 30 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 500 g fileta z kurczaka 500 g pieczarek puszka kukurydzy 2 małe cebule 1 papryka czerwona 6 ogórków konserwowych mała sałata lodowa 4 łyżki jogurtu naturalny 4 łyżki majonezu ketchup (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filet z kurczaka kroimy

Przepiski.pl
Kurczak po królewsku 82

Kurczak po królewsku Soczysty i delikatny filet drobiowy duszony w młodej kapuście, z boczkiem, pieczarkami i warzywami. Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie dla całej rodzinki. Ja do tej potrawy podałam gotowane ziemniaczki oraz mizerie. Polecam!     Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 10dkg wędzonego boczku 1 główka młodej kapusty 250g pieczarek 1 cebula 1 marchew pół szklanki kukurydzy(...)pieprz 1 łyżka masła (najlepiej klarowanego)       *** Kurczaka kroimy w cienkie plastry *** *** Mięso obtaczamy w przyprawie do kurczaka *** *** Boczek wędzony kroimy w plasterki *** *** Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, a marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Na patelni wytapiamy i rumienimy boczek *** *** Po zdjęciu boczku, na powstałym tłuszczu smażymy mięso (ewentualnie dodajemy trochę oleju) *** *** Gdy mięso

Blog z Apetytem
Zapiekanka na bazie ziemniaków i kiełbasy 44

boczkiem i całą masą pysznych smaków. Rozgrzewa i krzepi. Dziewczyny – jeśli chcecie oczarować faceta… polecam Składniki: 6 ziemniaków 1 kg kiełbasy 20 dag boczku wędzonego 30 dag pieczarek 2 papryki czerwone 2 cebule kapusta biała 20 dag sera żółtego masło olej musztarda ketchup sól pieprz Przygotowanie: Pierwszy etap przegotowania jest najbardziej czasochłonny gdyż musimy pokroić wszystkie składniki(...)ziemniaki obrać, umyć i pokroić w talarki o grubości 0,5 cm – kiełbasę pokroić na grube plasterki – boczek pokroić w plasterki – pieczarki obrać i pokroić i cienkie paski – paprykę umyć i pokroić w paski (nie za długie) – cebulę obrać i pokroić i piórka Następnie bierzemy brytfannę lub inne naczynie żaroodporne (byle wysokie) i smarujemy

Kulinarna Patilogia
Sałatka warstwowa z marynowanymi pieczarkami 48

Dzisiejsza propozycja to sałatka z marynowanymi pieczarkami dla miłośników sosu czosnkowego. Jak zwykle w takim przypadku chwila krojenia i już gotowa sałatka. Lekko kwaskowata ale i łagodna No cóż dużo gadać – lubię ją. Składniki: duży słoik pieczarek marynowanych puszka kukurydzy 5-6 jajek 20 dkg żółtego sera 1 por (biała część) 1-2 ząbki czosnku Sól pieprz majonez jogurt Przygotowanie(...)warstwę na dno miski. Sól pieprz i 2 łyżki sosu. Warstwa 2 – kukurydzę odcedzić i wsypać do miski równo rozprowadzając. Posolić, popieprzyć dodać 2 łyżki sosu Warstwa 3 – marynowane pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ułożyć jako kolejna warstwę. Polać 3 łyżkami sosu Warstwa 4 – ser zetrzeć na tarce i ułożyć w kolejna warstwę. Osolić, popieprzyć i wlać resztę sosu

Kulinarna Patilogia
Papardelle primavera 36

tymianku szczypta oregano 2 ząbki czosnku 2 – 3 listki mięty sól, pieprz 1 łyżeczka cukru trzcinowego 2 łyżeczki smietanki kremówki 80 g tartego parmezanu 5 – 6 małych pieczarek 50-80 g boczku Wykonanie 1. Do rondelka o grubym dnie przekładamy gotowa pulpę pomidorową. Dodajemy do niej czosnek, zioła, cukier, listki mięty i dusimy na wolnym ogniu(...)się zagrzeje,dodajemy tarty parmezan i śmietankę. 2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy pokrojone w duże plasterki pieczarki. Gdy pieczarki zaczną się rumienić, dorzucamy pokrojony w słupki boczek. Całośc razem podsmażamy na złoty kolor. 3. Makaron wrzucamy do gotującej sie osolonej wody. Gotujemy al dente. 4. Wstążki makaronu wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem pomidorowym, a następnie na wierzch

Raj dla Podniebienia
Chrupiące zapiekanki z kurczakiem 135

Chrupiące zapiekanki z kurczakiem Pyszne domowe zapieksy przygotowane na bagietkach pszennych z dodatkiem podsmażonego fileta, pieczarek, warzyw i sera. Fajna opcja także na przyjęcie. Polecam!     Składniki: 4 mini bagietki (lub 1 długa) 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula 30dkg pieczarek 1 papryka (u mnie pół czerwonej i pół zielonej) 20dkg sera żółtego(...)olej do smażenia sól i pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku       *** Filety z kurczaka kroimy w niedużą kostkę *** *** Mięso obsypujemy przyprawą, mieszamy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki i papryki kroimy w niedużą kostkę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, do momentu, aż straci surowy kolor *** *** Mięso zdejmujemy z patelni

Blog z Apetytem