Chrupiące zapiekanki z kurczakiem Pyszne domowe zapieksy przygotowane na bagietkach pszennych z dodatkiem podsmażonego fileta, pieczarek, warzyw i sera. Fajna opcja także na przyjęcie. Polecam! Składniki: 4 mini bagietki (lub 1 długa) 2 pojedyncze filety z kurczaka 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 cebula 30dkg pieczarek 1 papryka (u mnie pół czerwonej i pół zielonej) 20dkg sera żółtego(...)olej do smażenia sól i pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku *** Filety z kurczaka kroimy w niedużą kostkę *** *** Mięso obsypujemy przyprawą, mieszamy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki i papryki kroimy w niedużą kostkę *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podsmażamy mięso ciągle mieszając, do momentu, aż straci surowy kolor *** *** Mięso zdejmujemy z patelni
Blog z ApetytemSzybki makaron w sosie pieczarkowym Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w dosyć drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, włożyć pieczarki, paprykę, cebulę i na średnim ogniu smażyć ok. 8-10 min. Dodać czosnek(...)pietruszki, wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Na koniec dodać ugotowany makaron, wymieszać, przełożyć na talerze, posypać świeżo startym parmezanem i od razu podawać. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, osuszyć i pokroić na plasterki. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w dosyć drobną kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać
ememe kitchencoś innego”. Chrupiące ciasto francuskie, miękkie mięso zapieczone z serem to połączenie idealne. Lista zakupów 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 pierś z kurczaka 150 g pieczarek 1 mała cebula 80 g sera (u mnie żółty i mozzarella) 1 jajko Krok pierwszy: na łyżce oliwy podsmażamy cebulkę z pieczarkami, do momentu odparowania wody. W międzyczasie rozbijamy delikatnie pierś(...)kurczaka i przyprawiamy solą i pierzem. Krok drugi : ciasto francuskie dzielimy na połowę. Każdą część nacinamy po bokach tworząc paseczki. Na środku układamy podsmażone pieczarki, na nich pierś z kurczaka i całość posypujemy serem. Krok trzeci: zawijamy kurczaka w ciasto, nakładając naprzemiennie do środka kolejne paseczki. Wierz ciasta smarujemy wymieszanym jajkiem. Pieczemy 40-50 minut w 180 stopniach
Proste-przepisy.plwarzywami. Prosty przepis na obiad , który powinien znać każdy kto gotuje! Pieczony kurczak z warzywami wygląda imponująco, niesamowicie smakuje i jest bardzo zdrowy. Bataty , ziemniaki , jarmuż , pierś z kurczaka , pieczarki , czosnek z dodatkiem ziół i kurkumy . Ten obiad to samo zdrowie. Nic tak nie trafia w sedno jak szybki i smaczny obiad . Połączenie warzyw i chudego mięsa – jest to danie(...)ponieważ to zwiększa jej przyswajalność o 2000%. Składniki jakie będą nam potrzebne: – 500 g batatów – 500 g ziemniaków – 500 g piersi z kurczaka – 250 g pieczarek – 6 liści jarmużu – 2 ząbki czosnku – ½ łyżeczki papryki słodkiej – ½ łyżeczki kurkumy – 1 łyżeczka oregano – 1 łyżeczka rozmarynu – 1 łyżeczka tymianku – sól, pieprz
Zdrowy Styl JoannyPyszna, bardzo sycąca i rozgrzewająca zupa. Idealna zimową porą. Doda nam sytości. Prosta i szybka w wykonaniu. Pełna warzyw, kaszy i pieczarek. Przygotowana bez wywaru mięsnego, więc z powodzeniem mogą ją jeść osoby nie jedzące mięsa. Do takiej zupy warto podać chrupiące grzanki. Bardzo polecam zimową porą. Ugotujcie, a ja smacznego Wam życzę. Potrzebujemy: 1 łyżka masła 1 duża pietruszka(...)duże marchewki 50 dag pieczarek 330 g śmietany 18 % koperek świeży, mrożony lub suszony według uznania sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku bulion warzywny 10 dag kaszy pęczak jęczmiennej Wykonanie pysznej zupy: 1. Marchewki i pietruszkę obieramy, płuczemy, osuszamy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pieczarki obieramy, płuczemy, dokładnie osuszamy i kroimy w plasterki
Izabelawkuchnioszczędzenie sobie trochę czasu w przedświątecznym popłochu Składniki: 1 opakowanie dużych kwadratowych wafli – 5 sztuk olej do smażenia Farsz: 500g kapusty kiszonej z marchewką 250g pieczarek 1-2 cebule 1 łyżka masła przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka ostra mielona, 1 łyżeczka miodu, liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego olej do smażenia Panierka: 2 jajka 1/2 szklanki mleka(...)garnka, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy do miękkości. Odcedzamy i studzimy *** *** Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Pieczarki kroimy w kosteczkę lub siekamy malakserem. Pokrojone pieczarki dodajemy do cebuli i całość smażymy ciągle mieszając, aż cała woda z grzybów wyparuje *** *** Kapustę drobno kroimy lub siekamy w malakserze *** *** Na patelnie
Blog z Apetytemnajlepsze z możliwych pasztecików na święta. Delikatne, idealnie kruche, no i z pieczarkami, które uwielbiam :) Dodatek listków szałwii na pasztecikach jest totalnym srzałem w dziesiątkę. Smak szałwii super aromatycznie dopełnia paszteciki. Znajdziesz u mnie przepisy na pyszne, kreatywne, a zarazem proste i szybkie potrawy, a także e-booki kulinarne oraz ręcznie malowane niepowtarzalne tła fotograficzne. Zajrzyj do zakładki SKLEP(...)Składniki (16 sztuk): 450 g pieczarek 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 275 g ciasta francuskiego kilkanaście listków szałwii (opcjonalnie) sól, pieprz Pieczarki zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cebulę i czosnek posiekaj. Na patelni rozpuść masło. Zeszklij na nim cebulę wraz z czosnkiem. Dodaj starte pieczarki
Delicious PlaceKarkówka po cygańsku Składniki: 1kg karczku wieprzowego Sól Pieprz Papryka słodka w proszku Mąka pszenna do obtaczania mięsa Olej do smażenia 4-5szt ogórków kiszonych (około 200g) 250g pieczarek 2 cebule 1 papryka czerwona Sos pomidorowy: 500ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki ostrej papryki w proszku Karkówka po cygańsku Przygotowanie: Karczek kroimy(...)kotlety z karkówki obtaczamy w mące , obsmażamy na patelni z dobrze rozgrzanym olejem, po 3-4min z obydwu stron na złoty kolor. Ogórki kiszone kroimy w półcentymetrowe talarki Pieczarki płuczemy, oczyszczamy i kroimy na ćwiartki Cebulę kroimy na połówki następnie w piórka Z papryki czerwonej usuwamy gniazdo nasienne a miąższ kroimy w słupki. Przygotowujemy sos pomidorowy . K olejno
Księga-Smaku