pieczarki - 22435 przepisów (strona:235/1496)

Zapiekanka z ryby 187

jest wysoko przyswajalne. Poza tym witamina D, kwasy tłuszczowe omega-3, składniki mineralne. Warto wiec ryby wprowadzić do naszej diety. Zapiekanka z rybą może nam smakować w połączeniu z pieczarkami, cebulką... SKŁADNIKI: 3 duże filety z pangi ( może być inna ryba) 1/2 kg pieczarek 3 duże cebule 20 dag. sera żółtego do starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko(...)WYKONANIE: Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża). Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawić do smaku. Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę. Na to wszystko, śmietana rozbita z jajkiem. Zapiekamy 30 minut. Po tym czasie posypujemy startym

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka rybna 170

Polecam ich produkty, z czystym sumieniem. A ja ślicznie dziękuję za możliwość testowania waszych produktów Zapraszam na   https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybna SKŁADNIKI: filet panga - 1,30 kg pieczarki - 1,20 kg włoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEX wegeta przyprawa do ryb sól i pieprz tłuszcz do smażenia ser żółty - 200 g keczup Panierka: jajka(...)Jajka wybić do miski dodać sól i pieprz, roztrzepać widelcem.  Rybę panierować w jajku, bułce tartej.  Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć rybę na złoty kolor.  Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w plastry, udusić na tłuszczu do odparowania wody.  Doprawić do smaku pieczarki wegetą.  Warzywa udusić z wegetą na tłuszczu.  Do naczynia żaroodpornego nałożyć warstwę

Kuchnia Danusi
Jajka z sałatką rybno warzywną 216

jajek jest bardzo dużo i ja się z tego bardzo cieszę. Tak się składa, że jajka bardzo lubimy i często goszczą na moim stole. Tym razem połączyłam groszek, ogórki, pieczarki i filety z pstrąga w sosie chrzanowym. Wyszło smacznie i ciekawie. Składniki: 1 puszka filety z pstrąga w sosie chrzanowym Graal 4 łyżki groszku z puszki 10 pieczarek marynowanych(...)ogórki konserwowe 1 jajko ugotowane na twardo sól i pieprz do smaku Dodatkowo: 7 jajek ugotowanych na twardo pieczarki, groszek i koperek zielony do dekoracji Przygotowanie: Ogórki i pieczarki pokroić w drobną kosteczkę. Groszek odsączyć z zalewy. W naczyniu wymieszać ogórki, groszek, pieczarki i całą zawartość łącznie z sosem fileta z pstrąga, wymieszać. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jajko

Ala piecze i gotuje
Gołąbki z kaszą jaglaną, pieczarkami, marchewką na oleju rzepakowym 187

może zabraknąć na naszym stole gołąbków. Tym razem trochę nietypowych gołąbków, bo jarskich, bez ryżu, a z powracającą do łask kaszą jaglaną, nie z mięsem – a z pieczarkami i tartą marchewką. No i ten tłuszcz! 3 x olej rzepakowy- wykorzystałam olej do gotowania kaszy jaglanej, do duszenia pieczarek i do podsmażania gołąbków. Czemu akurat olej rzepakowy? Gdyż olej rzepakowy(...)jest naturalnym źródłem kwasów omega- 3 i dlatego warto go wykorzystywać w kuchni! Gołąbki z kaszą jaglaną, pieczarkami, marchewką na oleju rzepakowym były bardzo smaczne, a to że zdrowe, chyba nie ma nikt wątpliwości! Polecam też gołąbki z kurkami Gołąbki w sosie pomidorowym Przepis na gołąbki bez zawijania Gołąbki z ryżem basmati i mięsem SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek 2 marchewki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PIECZARKI W CIEŚCIE PIWNYM W OCCIE. 210

czynię je co roku, zwykle na okres sylwestrowo-karnawałowy, choć raczej nie wyprawiam nic, czy też rzadko kiedy chadzam gdzieś. Najlepiej, kiedy w posiadaniu jest frytkownica. Wtedy smażenie pieczarek to pryszcz, ale można i poradzić sobie bez niej. Wystarczy garnek z grubym dnem i olej do głębokiego smażenia.   PIECZARKI W CIEŚCIE PIWNYM W OCCIE. / przepis Mamy;/ na słój(...)pojemności 3-4 litrów, można zrobić mniejszą ilość zachowując odpowiednie proporcje składników ciasta 1,5 kg świeżych pieczarek 5-6 dużych cebul ciasto (można zmniejszyć ilość): 2 puszki jasnego piwa 3-4 szklanki mąki pszennej 5 jajek sól pieprz, mielona papryka słodka zalewa  (ogólna proporcja, zwiększyłam ją dwukrotnie): szklanka octu 3 szklanki wody 1/3 szklanka oleju 2 liście laurowe

W kuchni Karmel-itki
C - Dwie pieczenie na jednym ogniu;) 268

zająć się innymi, pilnymi sprawami, bez konieczności cyklicznego mieszania w rondlu;) Dzisiejszego popołudnia upiekłam dwie pieczenie przy jednym ogniu;) Zapakowałam do piekarnika dwa dania: Kurczaka w ketchupie z pieczarką i papryką na  kolację i  kurczaka w zapiekance z cukinią, porem i ziemniakami dedykowanego na jutrzejszy obiad. Szczegóły poniżej: Kurczak w ketchupie z pieczarką i papryką Składniki(...)filet z kurczaka , 10 dag pieczarki , 1 szt cebula dymka , 1 ząbek czosnek , 1 szt ketchup mały ostry , do smaku Sól , do smaku pieprz , do smaku curry , 1 łyżka oliwa z oliwek , 1 szt papryka czerwona Filet z kurczaka kroimy na mniejsze porcje, lekko rozbijamy, doprawiamy solą, pieprzem i curry. Na spód naczynia żaroodpornego wlewamy łyżkę oliwy z oliwek, wkładamy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Zapiekane placki ziemniaczane 170

miałam pociąg do kuchni.   Ja najbardziej lubię placki z sosem albo zapiekane. Dowolnie można także kombinować z dodatkami do nich. Zawsze robię dwie ich wersje, dla siebie z pieczarkami, a dla brata z papryką. Składniki na placki   (4-5 porcji): 7-8 dużych ziemniaków 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 7-8 łyżek mąki Sól Pieprz Olej Przygotowanie(...)Nalewać łyżką na patelnię ciasto. Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Składniki na farsz (na 6 dużych placków): 10 dag pieczarek Pół papryki czerwonej 8 dag szynki Kilka plastrów sera żółtego lub starty Przygotowanie: 1.        Pieczarki pokroić na półtalarki. Usmażyć z odrobiną oleju

Fabryka pomysłów
Kluseczki z kaszy manny z sosem pieczarkowym 17

około 170 g) 2 jajka rozmiar M 2 łyżki masła 2 łyżki śmietany 18% pół łyżeczki soli + sól do gotowania   Sos pieczarkowy: 1 pierś z kurczaka 250 g pieczarek mała cebula szklanka bulionu drobiowego łyżka mąki pszennej łyżeczka sos sojowego ciemnego sól, pieprz, ostra papryka, czosnek niedźwiedzi suszony, natka pietruszki olej do smażenia   Przygotowanie Kluseczki z kaszy manny(...)wrzątek. Gotuj je przez około 3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyławiaj na talerz łyżką cedzakową. Sos pieczarkowy Kurczaka pokrój w kostkę, oprósz solą, pieprzem i ostrą papryką. Cebulę i pieczarki pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso, aż straci różowy kolor. Podsmażone mięso odłóż na talerz, a na patelnię wrzuć cebulę. Smaż ją przez 2-3 minuty

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami 18

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami Podsyłam kolejny pomysł na przetworzenie mięsa, które zostało Wam z obiadu. U mnie są to kotlety drobiowe, pokroiłam je i dołożyłam do farszu, wyszło mega smacznie. Możemy też użyć mięso z rosołu, pieczonego lub smażonego.     Składniki: CIASTO NA NALEŚNIKI: 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki mąki pszennej (najlepiej krupczatki(...)łyżka oleju szczypta soli + olej do smażenia FARSZ: 1 filet gotowany z kurczaka (zamiennie może być pieczony lub smażony) 10dkg pieczarek 1 cebula sól, pieprz Dodatkowo: 3 łyżki startego żółtego sera domowy sos czosnkowy – do polania PRZEPIS TUTAJ     *** Przygotowujemy farsz. Na patelni podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki z drobno posiekaną cebulą. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem

Blog z Apetytem
Panierowane tortille 18

Możecie je przygotować na obiad lub podać na różnych domowych przyjęciach. To taka moja uproszczona wersja krokietów. Dziś polecam Wam panierowane tortille w wersji z słonym serem sałatkowym i pieczarkami. Spróbujcie. Składniki: 2 tortille – u mnie pełnoziarniste 220 g pieczarek 40 g sera sałatkowego 1 jajko ulubiony panier naturalny lub bułka tarta łyżka suszonych płatków cebuli sól i świeżo(...)mielony pieprz czarny do smaku Przygotowanie: Pieczarki drobno kroimy i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Powinny zmniejszyć objętość. Pod koniec smażenia doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dodajemy płatki suszonej cebuli. Mieszamy składniki. Na tortille nakładamy połowę pieczarek, kruszymy ser sałatkowy i zwijamy całość w a la krokieta. Do jednego talerza wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy widelcem

Słodkie okruszki
Roladki drobiowe z szaszłykiem 19

już trzecia odsłona roladek drobiowych z szaszłykiem (jedne z kiełbasą i ogórkiem , drugie m.in. z papryką, kabanosem, pieczarkami i serem są już na blogu). Tym razem zrobiłam je z marynowaną cebulką, pieczarkami, szynką i plasterkiem sera cheddar. Bardzo dobre. Mnie niezmiennie ten sposób przygotowania roladek drobiowych zachwyca 2 piersi z kurczaka kilka marynowanych pieczarek kilka sztuk marynowanej cebulki kawałek szynki(...)nadając mięsu równą grubość. Oprószamy mieloną papryką, curry oraz solą i pieprzem. Skrapiamy niewielką ilością oliwy i dokładnie wcieramy przyprawy w mięso. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie marynowane pieczarki, cebulkę oraz pokrojoną w kostkę szynkę. Na płat mięsa dajemy plasterek sera cheddar oraz przygotowanego szaszłyka. Dokładnie zwijamy. W ten sam sposób szykujemy drugą roladkę. Roladki smażymy na niewielkiej ilości

Smaki Na Talerzu
Sałatka pieczarkowa ze szparagami i pomidorkami 20

Sałatka z 3 składników – pieczarek, szparagów i pomidorków. Można ją podać na ciepło lub na zimno, np jako dodatek do dań mięsnych. pęczek zielonych szparagów 250 g pieczarek (u mnie brązowe) około 150 g pomidorków koktajlowych sól, mielona papryka masło Sos: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki octu winnego 1 łyżka(...)osłodzoną wodą. Gotujemy przez około 3-5 minut (główki powinny wystawać poza poziom wody i „dochodzić” tylko w parze). Po przestudzeniu kroimy na mniejsze kawałki. Oczyszczone pieczarki kroimy na plasterki. Obsmażamy je na rozgrzanym na patelni maśle. Pod koniec oprószamy solą oraz szczyptą mielonej papryki. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół. W misce łączymy pomidorki, szparagi i pieczarki. Składniki

Smaki Na Talerzu
Krokiety z pieczarkami, serem żółtym i filetem z kurczaka 21

Krokiety to zawsze doskonały pomysł na obiad. Trochę pracochłonne danie, ale bardzo pyszne. Nadzienie z pieczarek, fileta z kurczaka i sera żółtego. Można podać z czerwonym barszczykiem czy ketchupem. Zróbcie takie na obiad.       Potrzebujemy:   Na ciasto: 2 szklanki mleka pół szklanki wody gazowanej 2 szklanki mąki pszennej tortowej na czubek łyżeczki proszku do pieczenia sól(...)smaku   Na farsz: 50 dag pieczarek 1 cebula około 20 dag sera żółtego w kawałku sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku  masło lub olej do smażenia 1 filet z kurczaka przyprawa do gyrosa ( do fileta ) natka pietruszki papryka mielona słodka   Dodatkowo: olej do smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 2 jajka

Izabelawkuchni
Gulasz z serc indyczych w sosie pieczarkowo-cebulowym. 20

Serca indycze lub serduszka kurze (mniejsze) to wspaniały materiał na obiadek. Zobaczcie jak go przygotować. Co nam trzeba? Kilogram serc (ja wybrałam indycze) 2 duże żółte cebule 10 dużych pieczarek sól, pieprz czarny Śmietana 18%- 100ml łyżka mąki pszennej Woda Olej rzepakowy lub inny tłuszcz do smażenia posiekany szczypiorek do posypania (opcjonalne) Robimy! Serca myjemy, usuwamy błonki i zrosty. Kroimy(...)mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kosteczkę Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki (obieramy lub nie-wedle wyboru) Rozgrzewamy 2 łyżki oleju, przesmażamy cebulę około 2-3 minut, Zdejmujemy cebulę, na tej samej patelni podsmażamy pieczarki- 2 minutki, Do pieczarek dorzucamy pokrojone serca, przesmażamy 2-3 minuty i podlewamy wodą by je przykryć, dodajemy cebulę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dusimy całość

Latosiowydom
Pulpety w sosie pieczarkowym – prosty przepis na pyszny obiad 28

mięsa mielonego (dałam z indyka) jajko rozmiar M 2 ząbki czosnku 3 łyżki bułki tartej po dużej szczypcie soli, pieprzu i przyprawy czosnek staropolski   Sos pieczarkowy: 400 g pieczarek mała cebula 200 ml śmietany 30% szklanka bulionu drobiowego łyżeczka mąki ziemniaczanej czosnek niedźwiedzi, cząber, pieprz ziołowy, sól, pieprz   Przygotowanie Mięso mielone przełóż do miski, wbij do niego jajko(...)warstwę oleju. Ułóż pulpety i smaż na małym ogniu przez kilka minut z jednej i drugiej strony. Następnie odłóż je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Cebulę pokrój w kostkę. Pieczarki również pokrój w kostkę. Na patelnię, gdzie smażyły się pulpety dodaj najpierw cebulę, a po 2-3 minutach pieczarki. Smaż, aż pieczarki zaczną się rumienić. Wtedy na patelnię wlej bulion

e-PrzepisyKulinarne